Piekarnia - Cukiernia Dolczewski z Gostynia może pochwalić się ponad 80 letnią tradycją. Została założona w 1927 roku w Siemowie koło Gostynia przez dziadka obecnego właściciela – Jana Dolczewskiego. Od samego początku była to firma rodzinna. Tradycja pieczenia chleba przekazywana jest rodzinnie od trzech pokoleń. Piekarnia - Cukiernia każdego tygodnia produkuje dwanaście ton wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Firma z Siemowa sprzedaje swoje wyroby na obszarze trzech powiatów. Tajemnica sukcesu tej firmy to na pewno sprawdzone i tradycyjne receptury i metody wypiekowe. Pieczywo wyrabiane jest tylko i wyłącznie na naturalnym zakwasie. Dzięki stosowaniu naturalnych składników wypieki zawsze wspaniale wyglądają, oraz mają uwodzicielski zapach i niepowtarzalny smak. Chlubą firmy jest wytwarzany wg starej receptury z mieszanek różnych ziaren Chleb Biskupiański.
Strona internetowa | Ilość ocen | Ocena |
---|---|---|
29 | 4.4 / 5 | |
13 | 4.7 / 5 |
Poniedziałek |
06:30–21:00 |
Wtorek |
06:30–21:00 |
Środa |
06:30–21:00 |
Czwartek |
06:30–21:00 |
Piątek |
06:30–21:00 |
Sobota |
06:30–21:00 |
Niedziela |
18:00–21:00 |