"Alterciacho" to autorska pracownia cukiernicza, którą prowadzi młody, lecz doświadczony cukiernik Mikołaj Bojkowski. Specjalizuje się w nowoczesnym cukiernictwie, natomiast na jego umiejętności ma wpływ cukiernictwo francuskie i hiszpańskie. Do tworzenia ciast używane są jajka od kur z wolnego wybiegu, prawdziwe masło oraz czekolada wysokiej jakości. Mikołaj Bojkowski tworzy głównie torty typu "entremet", czyli takie, które składają się z wielu warstw, różnych tekstur (np. mus, galaretka czy krem) oraz różnych smaków. Do każdego klienta cukiernik podchodzi indywidualnie, co przekłada się również na staranność przy tworzeniu tortów.
Strona internetowa | Ilość ocen | Ocena |
---|---|---|
36 | 4.9 / 5 | |
50 | 4.8 / 5 |
Poniedziałek | - |
Wtorek | - |
Środa |
09:30–17:00 |
Czwartek |
09:30–17:00 |
Piątek |
09:30–18:00 |
Sobota |
09:30–13:00 |
Niedziela | - |