Cukiernia u Adama to firma prowadzona w Giżycku przy ul. Jagiełły 1A. Firma "Cukiernia u Adama" Adam Kajetanowicz z siedzibą w Giżycku rozpoczęła swą działalność w 1985 roku. Założycielem i właścicielem Firmy jest Adam Kajetanowicz, którego tradycje cukiernicze sięgają już trzeciego pokolenia. oczątkowo Firma zajmowała się produkcją ciast i lodów tradycyjnych, po które ustawiały się kolejki spragnionych orzeźwienia i odrobiny słodyczy mieszkańców bądź turystów, odwiedzających "Krainę Wielkich Jezior Mazurskich". W 1991 roku właściciel Adam Kajetanowicz postanowił rozpocząć przemysłową produkcję lodów. Dla małego zakładu rzemieślniczego zostały zakupione włoskie linie technologiczne, służące do ich produkcji oraz specjalistyczny tabor samochodowy, będący nieodzowną częścią rozkwitającej firmy.
Strona internetowa | Ilość ocen | Ocena |
---|---|---|
350 | 4.4 / 5 |
Poniedziałek |
08:30–18:00 |
Wtorek |
08:30–18:00 |
Środa |
08:30–18:00 |
Czwartek |
08:30–18:00 |
Piątek |
08:30–18:00 |
Sobota |
08:30–18:00 |
Niedziela |
08:30–14:00 |